Akdağmadeni'ninde 3 gün bayatlamayan Ekmek üretilmeye başlandı.
Akdağmadeni ilçesinde Özenal Unlu Mamülleri ekmek fabrikasında, alttan su ısıtmalı olarak yapılan fırında 3 günde bayatlamayan ekmek üretilmeye başlandı.
İşletme sahiplerinden Ali İpeksoy, yeni yaptıkları fırının alttan ısıtmalı olduğunu, ekmekle ateşin bir birini görmediğini söyledi. Sivas, Çorum ve Amasya illerinden gelen ustalarla çalıştıklarını ifade eden İpeksoy, sabah 04.00'den akşam 22.00'ye kadar sıcak ekmek ürettiklerini, vardiyalı sistemle günün 24 saati hizmet verdiklerini kaydetti.
İpeksoy, odun ve fındık kabuğu ile ısıtılan suyun fırın içindeki boru tertibatında dolaşarak fırını ısıttığını, bu sayede ekmekle ateşin bir birini görmediğini, üretilen ekmeğin ise en az 3 gün bayatlamadığını ileri sürdü.