AMACIMIZ
1987 yılında "Yozgat'a ve Yozgatlı'ya Hizmet" ilkesiyle kurulmuş olan derneğimiz, bir sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimizle, memleketimiz ve ülkemiz için gerçek anlamda fayda sağlayacak hizmetler sunmayı hedeflemektedir. Birlik beraberliğimizi sağlamak, Yozgatımızın ülkemizdeki imajını hak ettiği yere getirmek, heryerde ve her işte biz de varız diyebilmek, Bozok Üniversitesine ve başarılı Yozgatlı öğrencilerimize eğitim alanında destek vermek, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda memleketimizin tanıtımına ve gelişmesine katkıda bulunmak amaçlarımızın başında gelmektedir.
"Siz neredeyseniz biz oradayız" sloganıyla özdeşleşen bu birlik, Türkiye ve Dünyanın her tarafında yaşayan Yozgatlıların ortak sesi olacaktır. Derneğimiz; gelenek ve göreneklerini gurbette yaşatmak ve tanıtmak, Yozgat ve İstanbul arasında köprü görevi yapmak suretiyle sosyal, kültürel ekonomik ve eğitim açısından donanımlı bireylerin yetişmesini amaç edinmiştir.
Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği olarak; Anadolu'da bir kültür kenti olan Yozgatımızın kültürel yapısını gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu üstlendik. Teşvik kapsamındaki Yozgat'a, yatırımların kaydırılması ve ekonomik kalkınmanın sağlanması misyonuna talip olduk. Gelenek ve göreneklerimizi koruma ve yaşatma ısrarcılığına soyunduk. Tarım ve hayvancılığın geleneksel yapısından kurtarılıp, çağın gereklerine uygun, modern tesislerde yapılması için çalışmalar başlattık. Yozgat'ın makus tarihini değiştirmek için yola çıktık. Bu uğurda var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biz Yozgatımızı çok seviyoruz. |